onsdag den 26. oktober 2011

Ped 4, NICU og fødselsdag

Denne uges praktik har været lidt anderledes end de andre. Der er ikke så meget at berette herfra, da det primært har været observation. Men utroligt spændende at opleve disse afdelinger. 3 af dagene skulle vi være på neonatal. Skræmmende at se, hvor små børnene er, og hvilke følgevirkninger der er, afhængigt af, hvor mange uger for tidligt man bliver født. Vores vejleder gav os nogle typiske sygdomme, vi skulle sættes os ind i og som vi senere kunne gennemgå. Derudover fik vi lov at prøve at lægge NG-tubes, da det var en daglig rutine, så selvfølgelig skulle vi også have lov til at prøve det. Og det var så også det eneste vi kunne lave på den afdeling.
En af dagene var vi på NICU (neonatal intensive care unit). Det var noget vi skulle være meget glade for, da det normalt ikke er tilladt at have studerende på den afdeling. Igen stod den kun på observation af de alt, alt for tidligt fødte børn, som stadig svingede mellem livet og døden. Puha, det var hårdt at se børn, der kun vejede 500 g! Vi var så ”heldige” at få lov til at se en nyfødt komme ind på afdelingen og følge hele processen. Der sker meget på meget kort tid - vask, røntgen, i.v.-adgang gennem navlestrengen og meget mere. De var virkelig dygtige, og alle vidste lige præcis, hvad de hver især skulle gøre.
 
Fredag var det min 24 års fødselsdag, og den blev fejret med alle de piger, som var i Bangkok. Startede dagen med flere timers forkælelse i en spa sammen med to andre. Om aftenen spiste vi nede ved floden, og sluttede af med en tur i byen.

Søndag fik jeg fornøjelsen af at se, hvordan et privathospital fungerer i Thailand, da jeg havde fået en voldsom allergisk reaktion. Når man kommer med taxaen, er der en slags butler, der åbner døren og lukker den igen, fører os hen til der, hvor vi skal hen. Virkelig god service! Indenfor er det som at være på et 5-stjerners hotel – flot, lyst og moderne. Og så var det effektivt!! Indenfor en halv time var jeg blevet registreret som patient, fået målt værdier, talt med lægen, betalt og fået min medicin. Og så var jeg ellers klar til at lege turist. Nåede lige at få set Wat Pho den dag, som er et af Bangkoks mange templer. Det specielle her er, at Thailands største liggende Buddha er her, og så er det i Wat Pho det siges, at den originale thaimassage er opstået.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar