onsdag den 5. oktober 2011

Ped 5, sommerhus og Tour de Chambre

Puha, mandag morgen og praktikken starter. Synes ellers, at jeg lige er landet i Thailand.  Men ser frem til det, da jeg skal være 10 uger på pædiatrisk afdeling, noget jeg altid har drømt om. Så det er en fantastisk chance!
På hospitalet mødes vi alle samme sted, inden der kommer én og følger os hen til vores afdelinger. På computerskærmene, der hænger over det hele, bliver vi budt velkommen og de har skrevet alle vores navne. Så ved alle da, at der er en flok farangs (hvid mand)... :)

Min første praktikperiode skal foregå på Ped 5, en pædiatrisk afdeling for børn i alderen 1 måned til 5 år.  Da vi kommer ind på afdelingen er vi ikke i tvivl om, at det foregår på børnenes præmisser. Der er åbent over det hele, og de kan løbe rundt over det hele. Ja - løbe! Overalt er der børn, der løber rundt og leger, ser film og og hører musik, og forældre der forgæves prøver at holde styr på dem. Her er alt nærmest tilladt. Selv medicinrummet er der ingen dør til, så de kan komme rundt til steder, vi som danske sygeplejestuderende nok synes virker lidt grotesk.
Men i hvert fald, så bliver vi taget godt imod af vores vejleder, arjan Ou. Fra starten synes vi alle 4 danske studerende godt om hende, da hun virker sød, rolig og villig til at lade os prøve en masse forskelligt. Hun viste os rundt på afdelingen og introducerede os for personalet, som var ret generte over for os, da de ikke er meget for at snakke engelsk. Efterfølgende bliver vi vist rundt på alle de pædiatriske afdelinger, nøj det er stort!! Der er nærmest en afdeling for alt :) Men har også hørt noget om, at Ramathibodi Hospital skulle være kendt for deres pædiatri... Ramathibodi er et offentligt sygehus, men de har også en privat pædiatrisk afdeling integreret. Det er virkelig flot og stuen ligner et luksushotel. Det skal så også lige siges, at det koster omkring 400 kr pr. nat, da man skal betale for ALT! Selvom det er privat, så tjener personalet det samme, som de gør i det offentlige, da de er i en offentlig bygning...

I løbet af ugen bliver vi introduceret for forskellige patienter. Denne uges patient er for Sofie og jeg en lille pige på 2 år. Hun er meget syg og har diagnosen BA (biliary atresia), som er en leversygdom. Man kan tydeligt se, at hun er underudviklet, hvilket skyldes hendes sygdom. Hun har fået foretaget en Kasai procedure, som er et kirurgisk indgreb som helst skal foretages inden man fylder 60 dage, men denne har, som det ofte ses, ikke fungeret optimalt, så nu venter hun på en levertransplantation i næste uge, hvor man har fundet ud af, at hendes mor kan være donor.
Det er virkelig hårdt at se et lille barn være syg, men det hjælper at vide, at der er lys for enden, når hun får operationen.

Man er ikke i tvivl om, at personalet er der for børnenes skyld. For dem er det vigtigt lige at give dem alle noget opmærksomhed. En pige på 3 år har været på afdelingen hele sit liv, da hun lider af en metabolisk sygdom, som gør, at hun har en NG-tube og får al næring og væske gennem den. Det er for risikabelt at sende hende hjem med den, da hun - selvom hun er på sygehuset - ofte får sepsis. Det har vi faktisk lagt mærke til, at rigtig mange får.... hmm.... Da hun skal have skiftet forbindingen omkring CVK'et er personalet hurtige til at hive en af deres egne mobiler frem, starte noget børnemusik og så ellers bare lade hende ligge med telefonen. Det virkede fantastisk! Hun slappede helt af og hyggede sig, og inden hun fik set sig om, var det hele overstået.

Efter en uge med mange nye indtryk, stod fredagen på en udflugt til Sureewans sommerhus, som ligger 2 timers kørsel nord for Bangkok. Det var et helt fantastisk sted! Tror slet ikke, at man bare kan forestille sig det... hendes have er en kæmpe park med udsmykninger over det hele, flere bygninger, og så er der da selvfølgelig også en kæmpe pool til. Hele dagen bød på ren afslapning. Der var afslapning på græsset under solen og leg i poolen, og så sørgede Surewaan og hendes datter godt for os med to måltider. Det var virkelig et skønt sted!

Lørdag aften var der planlagt Tour de Chambre. Alle værelser skulle finde på et tema, og alle havde virkelig gjort noget ud af det. Så nu handlede det ellers bare om at gå fra værelse til værelse for at hygge, spise, drikke og feste. En virkelig sjov aften!
Søndag gik med forkælelse - har så svært ved at sige nej til massage, når det er så billigt :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar